BINE ATI VENIT pe pagina Facultatii de Economie Teoretica si Aplicata!  

                                                                       Evaluarea cadrelor didactice de catre studenti - link

                                                               Programul Tabere studentesti 2019 - metodologie, alte informatii.

                                                                 Succes în sesiunea de evaluare!

Cercul de Economie

Cercul de Economie "In Memoriam Paul Zugravu".

Cercul Științific de Economie este o activitate extracuriculara, informala dar care respecta o serie de coordinate prestabilite la inceputul fiecarui an universitar. In cadrul intalnirilor saptamanale sunt dezbatute diverse teme economice de actualitate, lamurite concept teoretice, aspect practice si abordari ale proiectiilor si prognozelor principalilor indicatori macroeconomici.

Actorii acestor dezbateri stiintifice sunt studentii Facultatii de Economie, sub atenta indrumare a cadrelor didactice din Departamentul de Economie si Politici Economice avand totodata ca invitati, o serie de practicieni reputati in realitatea economica a zilelor noastre - persoane ce activează în instituții relevante pentru economia României (BNR, FMI, MFP,BM, etc). 

Cercul Științific a plecat din dorința noastră de a perpetua un model de a învăța și gândi Economia, model în care am fost introduși, în generații diferite, de către Paul Zugravu - un profesor cu un mare devotement fata de activitatea de mentorat a studentilor. In cadrul intalnirilor saptamanale Paul, a reusit nu doar sa cristalizeze un grup unit de interesul fata de tainele stiintei economice ci a reusit totodata sa contureze valori si comportamente etice. Studenti formati de Paul, actuale cadre didactice in DEPE si nu numai, au datoria morala sa perpetueze aceasta activitate de tutoriat bazata pe cunostinte si devotement didactic.

Activitatea este văzuta ca un pilon care vine să întregească, să vitalizeze și să perfecționeze componenta de învățare formală din perioada celor trei ani de licență. Probabil, alături de informațiile și teoria care nu pot lipsi, am dori să transmitem o stare de a fi, o atitudine, o îmbinare de trăsături individuale care să nu traseze limite formale, ci să ofere deschidere fiecărui participant în a-și construi discursul pe propriile curiozități și propriile stări legate, bineînțeles, de Economie.

Semnat: Echipa