NOUTĂȚI privind examenele de finalizare a studiilor, licență și disertație - click  

                                                    Bibliografia pentru sustinerea examenului de licenta - link

                     Instrucțiuni privind verificarea antiplagiat a lucrărilor de licență și disertație - promoție curentă | promoții anterioare

                                     Bibligrafie pentru examenul de admitere la masterat - link

Istoric

Facultatea de ECONOMIE şi-a câştigat prestigiul în cei peste 100 de ani de existenţă fiind înfiinţată în acelaşi moment cu Academia de Studii Economice, în anul 1913. În tot acest timp preocuparea continuă pentru viitor a permis (r)evoluţia în acceptarea noii paradigme economice prin schimbarea denumirii facultăţii în repetate rânduri. Astfel că pentru mai bine de 30 de ani (1913-1947) facultatea a fost denumită conform titlurilor cursurilor de profil. Pe parcursul anilor facultatea a mai fost denumită: Facultatea de Ştiinţe Economice, Facultatea de Economie Politică, Facultatea de Planificare şi Cibernetică Economică, Facultatea de Economie Generală. Actuala denumire s-a adoptat în anul 2007.

Începând cu anul 1948 în Academia de Studii Economice funcţionau trei facultăţi, prima nominalizată fiind Facultatea de ECONOMIE. După aproape şapte decenii facultatea noastră este singura facultate de profil „Economics” din categoria A, clasându-se pe locul 2-3 în A.S.E.  în urma evaluării naţionale.