BINE ATI VENIT pe pagina Facultatii de Economie Teoretica si Aplicata!  

                    Pentru studentii de anul II, licenta si masterat - informatii privind desfasurarea practicii de specialitate - link

    În atentia masteranzilor de anul I - stagiu de practica în domeniul OSINT (Open Source Intelligenge) - mai multe detalii...

     Voluntariat în cadrul Ministerul Economiei pentru activitati ce tin de Presedintia României la Consiliul Uniunii Europene – detalii

                                                             Succes în sesiunea de evaluare!

Mesajul decanului

Academia de Studii Economice din Bucureşti va susţine în curând examenul maturităţii sale centenare şi suntem cu toţii răspunzători de modul în care vom trece examenul istoriei. Considerăm că nu putem să ne achităm de acest privilegiu rar fără „diamantul coroanei aniversare” – Faculty of Economics.

Dincolo de şocul Marii Crize Economice a începutului de secol, de obişnuinţe şi prejudecăţi autohtone, rămâne adevărul elitar al prezenţei facultăţilor de Economics în portofoliile curriculare ale marilor universităţi de ştiinţe sociale sau economice şi implicit responsabilitatea noastră de a deschide calea unui viitor european şi mondial învăţământului superior economic din România.

Facultatea de Economie şi-a câştigat prestigiul de a fi contribuit semnificativ la clasificare Academiei de Studii Economice Bucureşti în prima linie a învăţământului universitar din România. Mai mult, facultatea noastră este singura clasată în clasa A a domeniului Economie (Economics), i.e. al fundamentelor ştiinţelor economice şi are exclusivitate naţională a studiilor doctorale corespunzătoare.

În condiţiile în care Academia de Studii Economice din Bucuresti îşi propune „să valorifice tradiţia şi prestigiul de care se bucura în prezent, astfel încât să devină o universitate competitivă la nivel internaţional”, Facultatea de Economie este datoare să depăşească referenţialele naţionale şi să intre în mediul competitiv al pieţei educaţionale universitare a Uniunii Europene în domeniul Economics.

 

    Prof.univ.dr. Dorel Ailenei

decan Facultatea de Economie