" DOCENDO DISCIMUS! - Învățând pe altii, învățăm si noi! "

Alexandru Bodislav

Conf.univ.dr. Alexandru Bodislav

Conf.univ.dr. Alexandru Bodislav (n. 1986) este absolvent al Facultății de Economie din Academia de Studii Economice din București. Este conferențiar universitar în cadrul Departamentului de Economie și Politici Economice (ASE), cadru didactic din anul 2011 și Doctor în Economie din 2013.

Este un expert de top în business intelligence, Inteligență Artificială (AI), creștere economică și guvernanță corporativă și în același timp CEO al Infinitum Group (companie dedicată accelerării avansului tehnologic și energiei regenerabile) și fondator al Bodislav & Associates (BA – un boutique dedicat sarcinilor speciale, precum achiziția de minerale rare, due dilligence pentru fuziuni și achiziții în cadrul sectoarele strategice și reglementate și consultanță și lobby politic).

Având licența, două mastere, un doctorat și un postdoc și cursuri de specializare în Europa și în S.UA., expertiza academică a acestuia fiind în guvernanță corporativă, business intelligence, AI și dezvoltare guvernamentală. Alexandru este absolvent al Facultății de Economie Teoretică și Aplicată și ocupă poziția de conferențiar universitar în cadrul Departamentului de Economie și Politici Economice din cadrul A.S.E. București, acesta predând Microeconomie (română și engleză), Macroeconomie (română și engleză), Macroeconomie Aplicată, Economie europeană (engleză) si Guvernanță multi-nivel și finanțare în sistem european. Pe parcursul carierei academice a publicat 9 cărți (dintre care una a fost vândută în mai bine de 50.000 de exemplare), a publicat mai bine de 150 de articole științifice și a fost speaker pentru mai bine de 130 de conferințe academice și de afaceri, printre care cele ținute de World Sustainable Forum și World Economic Forum, pe teme precum business intelligence, Inteligență Artificială, creștere economică, guvernanță corporativă, dezvoltare tehnologică și performanță guvernamentală. Pentru cercetarea academică în economie de până în acest moment, Alexandru, a primit premiul „Nicolas Georgescu Roegen” în data de 3 decembrie 2020.

De mai bine de 16 ani este activ în sectorul privat, fiind parte a mai multe Consilii de Administrație în cadrul unor companii din topul Fortune 500 sau echivalentul european din cadrul sectorului de resurse naturale din Canada, Italia și Botswana, în sectorul energiei regenerabile din Elveția, în sectorul financiar-bancar și IT din S.U.A. și în cadrul sectorului construcțiilor industriale/infrastructură critică în România. Una dintre principalele realizări în cadrul domeniului resurselor naturale a fost faptul că a făcut parte din echipa care a tranzacționat cel de-al doilea cel mai mare diamant de calitate flawless din istorie, diamantul Lesedi La Rona (în traducere din tswana: „Lumina noastră”), între Lucara Diamond Corporation și Graff Diamonds. Pentru spiritul antreprenorial și versatilitatea adusă în business la nivel european a primit din partea Business Elite Awards premiul de „40 under 40” la nivel european pentru anul 2020 și a fost nominalizat pentru CEO-ul anului 2020 de către The World CEO Rankings. Acesta este și expert economic și consultant în cadrul a mai multor emisiuni economice în România și Statele Unite ale Americii.